Tämä kakku oli sunnuntaiksi, kun sukulaisia tuli kahville. Ohjeen olen joskus useampi vuosi sitten jostakin kopioinut. Valitettavasti alkuperäislähdettä ei ole tullut kirjattua ylös. Ohje on seisonut tähän saakka odottamassa tekemistään. Suurin syy siihen on ollut imetysdiettini. Viime kesänä otin jo toista kertaa pakkaseen kokonaisia herukkaterttuja nimenomaan tätä kakkua varten, ja tänä vuonna ne pääsivät jopa suunniteltuun tarkoitukseensa ;) Odotin tämän kakun olevan todella hyvää, enkä joutunut pettymään :)

416749.jpg

Valkosuklaa-herukkakakku

Pohja:
1 pkt (175 g) kaurakeksejä
75 g margariinia sulatettuna

Valkosuklaatäyte:
200 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
½ tlk maitorahkaa
1 dl sokeria
3 liivatelehteä
1 rkl vettä

Herukkatäyte:
300 g punaherukoita
1 dl sokeria
2 dl vispikermaa
½ tlk maitorahkaa
4 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita rasvasulaan.
Painele seos irtopohjavuokaan.

Tee ensin valkosuklaatäyte.
Liota liivatteet kylmässä vedessä.
Vatkaakerma löysäksi vaahdoksi.
Sulata suklaa.
Kaada sula suklaa kerman joukkoon voimakkaasti vatkaten.
Lisää sokeri ja maitorahka. Sekoita.
Sulata liivatteet kuumaan vesitilkkaan.
Ja lisää sekoittaen täytteeseen.
Kaada mousse vuokaan.

Laita liivatteet likoamaan.
Kiehauta punaherukat ja sokeri.
Panele siivilän läpi ja anna jäähtyä.
Sulata liivatteet vielä lämpimän marjasoseen joukkoon.
Vaahdota kerma.
Sekoita rahka ja marjasose kermavaahtoon.
Kaada täyte vuokaan valkosuklaamoussen päälle.
Halutessasi voit marmoroida kerrokset vetämällä veitsellä uurteita kerroksiin.
(Itse en saanut tätä onnistumaan haluamallani tavalla.)
Anna hyytyä kylmässä vähintään 5 tuntia.
Koristele ennen tarjoilua punaherukkatertulla/tertuilla.
Itse pursotin päälle myös sulatettua valkosuklaata syheröksi, kun kelmu oli tarttunut jääkaapissa kakun pintaan jättäen ikävät jäljet.