Esikoisen kummitäti kävi tänään kyläilemässä. Ja niinpä me pojan kanssa teimme pellillisen suolaisia muffineja nuoremman nukahdettua. Tarkoituksena oli tehdä jotain makeaakin, mutta aikataulu petti sen verran, että tyydyimme kaupan kekseihin. Taikinapohjaan katsoin hieman vinkkiä Marielta.

216764.jpg

Feta-oliivi-tomaattimuffinit
(10-12 kpl)

2 munaa (+1 rkl sokeria)
1 tlk ruokakermaa
1/2 dl tomaattien öljyä
100 g fetajuustokuutioita
1 dl mustia oliivirenkaita
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
4 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa, mustapippuria ja basilikaa
pinnalle juustoraastetta

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri.
Lisää varovasti sekoittaen ruokakerma ja öljy.
Lisää edelleen varovasti sekoittaen loput aineet taikinaan.
Jaa taikina muotteihin. Ja ripottele juustoraastetta pinnalle.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Muffineista tuli todella kuohkeita ja maukkaita. Lämpiminä maistuivat melko voimakkaasti aurinkokuivatuille tomaateille, mutta jäähtyessä maku tasaantui. Ja mielestäni olivatkin parempia kunnolla jäähtyneinä.