Jogurttiset siemensämpylät
3 dl maustamatonta jogurttia
1 pss (11g) kuivahiivaa
1 tl yrttisuolaa
2 rkl siirappia
½ dl pellavansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
2 dl sämpyläjauhoja
n. 4 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
Sekoita sämpyläjauhot, kuivahiiva, siemenet ja yrttisuola keskenään.
Lämmitä jogurtti 42 asteiseksi.
Lisää jogurttiin siirappi sekä jauho-siemen-hiivaseos.
Alusta taikinaan vehnäjauhot sekä lopuvaiheessa öljy.
Kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
Pyörittele taikinasta noin ranteen paksuinen tanko ja leikkaa se noin 10-12 palaan.
Pyörittele paloista sämpylöitä.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Anna sämpylöiden kohota leivinliinan alla sen aikaa, kun uuni lämpenee.
Voitele maidolla ja ripottele päälle pellavan- ja seesaminsiemeniä.
Paista 10-15 minuuttia.
Kommentit