226670.jpg

Keltaiset kalkkuna-bataattipyörykät
(munaton, maidoton)

500 g kalkkunan jauhelihaa
1 dl vettä tai vissyä
2 rkl perunajauhoja
pienen perunan kokoinen pala bataattia
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
kurkumaa

Mittaa kulhoon vesi tai vissy.
Sekoita siihen perunajauhot ja jauheliha.
(Tässä vaiheessa otin pikkumiestä varten erilleen pienen osan taikinaa, jonka maustoin pelkällä suolla.)
Lisää taikinaa mausteet.
Nosta taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Pyörittele taikinasta lihapullia uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Tarjoa esimerkiksi raikkaan salaatin, riisin ja Curry-kastikkeen kanssa.

Curry-kastike

1 rkl margariinia
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl kevyttä ruokakermaa
ripaus suolaa
currya

Sulata kattilassa margariini. Ja lisää siihen vehnäjauhot.
Keitä rasva-jauhoseosta hetken aikaa, mutta älä anna ruskistua.
Lisää ruokakerma kattilaan pienissä erissä koko ajan sekoittaen.
Kiehauta ja mausta.