Tästä keitosta on muodostunut yksi suosikeistamme. Alkuperäinen ohje on Lapsiperheen keittokirjasta. Mutta jonkin verran ohjetta tulee aina tehdessä muunneltua lisäämällä tai vaihtamalla ainesosia. Tässä ohje viime kertaiseen keittoon.

210384.jpg

Pekoni-punajuurikeitto

1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 punasipulia
2 porkkanaa
300-400 g etikkapunajuuria
1 omena
2 rkl silputtua persiljaa
1½ tl meiramia
½ tl rouhittua mustapippuria
n. 150 g pekonia.

Kuori sipulit ja porkkanat.
Hienonna sipulit, raasta porkkanat, omena ja punajuuret karkeaksi raasteeksi sekä viipaloi purjo.
Lisää kiehuvaan veteen kasvisliemi, sipulit, purjo ja porkkanat. Anna kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
Lisää joukkoon myös punajuuri- ja omenaraaste sekä mausteet.
Anna kiehua vielä hetken kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä.
Ruskista pieneksi pilkotut pekonit kuumalla pannulla ja lisää keittoon.