Siitä saakka kun lopetin imetyksen on mielessä pyörinyt, että haluaisin tehdä porkkanakakun. Askartelin marsipaani porkkanatkin valmiiksi ja etsin netistä mieleistä ohjetta. Kun mies sitten tulikin töistä kotiin kassillinen kesäkurpitsoja mukanaan, menivät suunnitelmat uusiksi. Muistin jossakin blogissa nähneeni Kesäkurpitsakakun ohjeen. Rupesin sitä sitten hakemaan, ja lopulta löysinkin sen Kotiäidin 3K:sta. Tässä oma versioni kakusta. Mihannan vinkin mukaan lisäsin kakkutaikinaan 1 dl tavallista sokeria, ja muutenkin vähän muokkasin ohjetta.

208522.jpg

Kesäkurpitsakakku

4 munaa
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
200 g voita tai margariinia sulatettuna
5 dl kesäkurpitsaraastetta
1 tlk ananasmurskaa valutettuna
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
½ tl muskottia
1 tl suolaa
1½ dl mantelirouhetta

Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää jäähtynyt margariinisula, kesäkurpitsaraaste ja ananasmurska.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
Paista kakkua 175 asteisen uunin alaosassa noin tunnin ajan.
Kakun voi paistamisen loppuvaiheessa peittää leivinpaperilla, jos pinta saa liiaksi väriä.
Irrota vuoan reunat ja anna kakun jäähtyä kunnolla.
Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi tahnaksi. Ja levitä se kakun päälle.
Koristele mieleiseksi.

208526.jpg

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän säilytyksen jälkeen. Valmis kakku säilyy jääkaapissa viikon verran, ellei tule syödyksi sitä ennen ;) Kakun voi myös pakastaa ennen kuorrutteen laittamista.