2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
200 g voita tai margariinia sulatettuna
5 dl kesäkurpitsaraastetta
1 tlk ananasmurskaa valutettuna
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
½ tl muskottia
1 tl suolaa
1½ dl mantelirouhetta
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää jäähtynyt margariinisula, kesäkurpitsaraaste ja ananasmurska.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
Paista kakkua 175 asteisen uunin alaosassa noin tunnin ajan.
Kakun voi paistamisen loppuvaiheessa peittää leivinpaperilla, jos pinta saa liiaksi väriä.
Irrota vuoan reunat ja anna kakun jäähtyä kunnolla.
Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi tahnaksi. Ja levitä se kakun päälle.
Koristele mieleiseksi.
Kommentit