En eilen illalla enää jaksanut enempää kirjoitella ja hyvä niin. Nuorempi heräsi useamman kerran itkemään pariksi tunniksi kerrallaan viime yönä. Vähän epäselväksi jäi mikä poikaa oikein vaivasi. Toivotaan, että tuleva yö olisi parempi.

Eilisestä pikkujouluruoasta unohdin tyystin ottaa kuvan. Tarjolla oli paistopussissa uunissa  paistettu kalkkunan juhlafilee luumukastikkeella, valkosipuliperunat, joulunmakuiset paahdetut juurekset sekä rosolli. Mutta laitan tähän nyt tuon aiemmin tekemäni possun fileen ohjeen, joka sopii aivan yhtä hyvin pikkujoulu tarjottavaksi.

284612.jpg

Possun ulkofilee

maustamaton porsaan ulkofilee
suolaa ja mustapippuria myllystä

Hiero ulkofileen pintaan suolaa ja mustapippuria.
Käännä rasvapuoli päälle ja leikkaa siihen vinottain ristikko.
Kuumenna paistinpannu ja paista filettä joka puolelta niin että pinta saa hieman väriä. Aloita rasvapuolelta niin sitä ei tarvitse pinnoitetulle pannulle lisätä lainkaan.
Laita filee uunivuokaan ja paista 175 asteessa, kunnes paistomittari näyttää 75-80 astetta.

Paahdetut kasvikset

4 perunaa
3 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
1 valkosipuli
öljyä
suolaa

Kuori perunat ja porkkanat.
Kuutioi kaikki kasvikset.
Kuori ja irrota valkosipulinkynnet toisistaan.
Laita kaikki ainekset suureen kulhoon.
Kaada päälle öljyä sekä ripottele suolaa (ja mahdollisesti haluamaasi yrttiä tai muuta maustetta).
Sekoita.
Levitä kasvikset uunivuokaan possun fileen ympärille ja paista yhdessä.

285830.jpg
Tässä ruoka matkalla uuniin.

Ruusunmarja-rosepippurikastike

possun fileen paitinliemi
1 prk ruusunmarjasosetta (Apetit Pakaste)
½ kourallista rosepippureita

Kun possun filee on kypsä, kaada paistinliemi uunivuoasta kattilaan ja peitä vuoka foliolla.
Lisää kattilaan ruusunmarjasose.
Kuumenna kiehuksi ja keitä kastike kasaan, noin puoli tuntia.
Lisää rosepippurit keittoajan lopulla.