348718.jpg

Tuossa yhtenä päivänä nakkikeittoa tehdessäni halusin keiton kaveriksi myös tuoretta leipää. Mutta koska synttäri valmistelut olivat pahasti vaiheessa ei aikaa taikinan kohottamiseen ym. ollut. Niinpä sitten tein nopeasti kaapista löytyvistä aineista rieskaa. Ja oikein hyvää tuli :)

Mymmelin ohrarieskat

1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
suolaa
1 dl ohrajauhoja
hiivaleipäjauhoja

Riko munan rakenne kulhossa.
Lisää suola ja kermaviili ja sekoita.
Sekoita joukkoon ohrajauhot.
Lisää hiivaleipäjauhoja, kunnes taikina on kuin paksua puuroa.
Jaa taikina leivinpaperille kuuteen osaan.
Taputtele jauhojen avulla taikinakasat noin sentin paksuisiksi rieskoiksi.
Tee veitsellä painamalla ristikot rieskojen pintaan.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.