Tämän ohjeen löysin kirjasta parasta kotiruokaa makuja maailmalta nimellä Perunanpizza, mutta ei se kyllä mielestäni edes etäisesti pizzaa muistuttanut joten vaihdoin tuon nimen. Ja jonkin verran muutenkin muuntelin ohjetta kaapista löytyneiden aineiden mukaan. Tähän olisi vielä voinut lisätä esim. ananaspaloja, fetaa tai sinihomejuustoa, jota aion ehdottomasti laittaa ensi kerralla.

325497.jpg

Peruna-jauhelihapaistos

n. 500 g perunoita
1 rkl öljyä
1 kananmuna
suolaa

1 sipuli
muutama valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
250 g jauhelihaa
1 dl vettä
2-3 rkl tomaattisosetta
suolaa
basilikaa
timjamia
pieni purkillinen herkkusieniä
reilu kourallinen täytettyjä vihreitä oliiveja
(sinihomejuustoa, ananaspaloja, fetaa)

4-5 tomaattia
n. 3 dl juustoraastetta

Kuori perunat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.
Sekoita raasteeseen suola, öljy ja kananmuna.
Levitä voidellun uunivuoan pohjalle.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Valmista sillä välin täyte.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Ruskista jauheliha ja sipulikevyesti ja mausta valkosipulilla.
Lisää vesi ja mausteet ja keitä muutaman minuutin ajan.
Levitä perunapohjan päälle.
Lisää vuokaan vielä herkkusienet ja oliivit sekä muut mahdolliset täytteet.
Levitä päälle ohueksi viipaloidut tomaatit sekä juustoraaste.
Kypsennä vielä uunissa noin 15 minuuttia.