Jääkaapissa seisoi avattu maustamaton jogurtti, jota ei vain ollut tullut syötyä eikä käytettyä mihinkään. Sen verran pitkään oli jo ollut, että jotakin käyttöä sille piti keksiä. Niinpä sitten leikin uhkarohkeaa, kun mies eilen kotiutui töistä ja leivoin siitä muutaman leivän. Ja oikein hyviä leipiähän niistä tulikin! Eikä poikakaan ollut yhtä hurjan näköinen kuin pullaa leivottaessa, kun oli välillä toisessa huoneessa isänsä kanssa, eikä pyörinyt jaloissa koko aikaa. Mutta aika vähäiseksi taitaa leipomiset jäädä siihen, kunnes tilanne helpottuu. Kuitenkin ne äidin puuhat sen verran kiinnostavat, ettei malta pysyä kovin kauaa pois keittiöstä.

380419.jpg

Jogurttinen hunaja-kauraleipä.

3 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
1-2 rkl hunajaa
4 dl kaurahiutaleita
n. 7-8 dl hiivaleipäjauhoja
½ dl öljyä

Sekoita jogurtti ja vesi keskenään. Ja lämmitä seos 42 asteiseksi.
Sekoita nesteeseen pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva.
Lisää suola, hunaja ja kaurahiutaleet.
Alusta suurin osa jauhoista taikinaan.
Lisää joukkoon öljy ja alusta loput jauhot taikinaan vähitellen, kunnes taikina ei enää tartu käsiin, mutta on edelleen pehmeää.
Anna kohota noin kaksinkertaiseksi liinan alla. (Itselläni oli hieman kiire, niin tämä vaihe jäi melko lyhyeksi.)
Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä ensin ilmakuplat pois.
Jaa sitten taikina kahtia ja leivo kaksi pitkulaista leipää.
Nosta leivät leivinpaperin päälle ja vedä terävällä veitsellä muutama viilto leipien pintaan.
Anna kohota lämpimässä paikassa peitettyinä.
Paista 225 asteessa alatasolla noin 15 minuuttia.