Jogurttinen hunaja-kauraleipä.
3 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
1-2 rkl hunajaa
4 dl kaurahiutaleita
n. 7-8 dl hiivaleipäjauhoja
½ dl öljyä
Sekoita jogurtti ja vesi keskenään. Ja lämmitä seos 42 asteiseksi.
Sekoita nesteeseen pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva.
Lisää suola, hunaja ja kaurahiutaleet.
Alusta suurin osa jauhoista taikinaan.
Lisää joukkoon öljy ja alusta loput jauhot taikinaan vähitellen, kunnes taikina ei enää tartu käsiin, mutta on edelleen pehmeää.
Anna kohota noin kaksinkertaiseksi liinan alla. (Itselläni oli hieman kiire, niin tämä vaihe jäi melko lyhyeksi.)
Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä ensin ilmakuplat pois.
Jaa sitten taikina kahtia ja leivo kaksi pitkulaista leipää.
Nosta leivät leivinpaperin päälle ja vedä terävällä veitsellä muutama viilto leipien pintaan.
Anna kohota lämpimässä paikassa peitettyinä.
Paista 225 asteessa alatasolla noin 15 minuuttia.
Kommentit