5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
n. 3 d keitettyjä viljanjyviä tai -suurimoita
(tähän sopisi hyvin myös ohraryynit tai miksei keitetty riisikin, mitä nyt sattuu löytymään)
vehnäjauhoja (määrää en osaa sanoa, kun kaadoin soraan pussista)
50 g margariinia
Sekoita kuivahiiva piennen jauhomäärän seassa 42 asteiseen veteen.
Lisää suola, siirappi ja rouhe. Sekoita.
Sekoita taikinaan jauhoja, kunnes se alkaa vaikuttaa lähes valmiilta.
Alusta sekaan huoneenlämpöinen margariini.
Jatka alustamista lisäämällä vähän kerrassaan jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu käsiin, mutta on silti pehmeää ja kimmoisaa.
Kohota noin kaksin kertaiseksi leivinliinan alla.
Alusta jauhotella leivin alustalla ilmakuplat pois taikinasta.
Leivo taikinasta kaksi ranteen paksuista tankoa, jotka jaat noin yhdeksään palaan kummankin.
Pyörittele paloista sämpylöitä pellille leivinpaperin päälle.
Kohota sämpylöitä liinan.
Paista 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Kommentit