Valkosuklaa-herukkakakku
Pohja:
1 pkt (175 g) kaurakeksejä
75 g margariinia sulatettuna
Valkosuklaatäyte:
200 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
½ tlk maitorahkaa
1 dl sokeria
3 liivatelehteä
1 rkl vettä
Herukkatäyte:
300 g punaherukoita
1 dl sokeria
2 dl vispikermaa
½ tlk maitorahkaa
4 liivatelehteä
Murskaa keksit ja sekoita rasvasulaan.
Painele seos irtopohjavuokaan.
Tee ensin valkosuklaatäyte.
Liota liivatteet kylmässä vedessä.
Vatkaakerma löysäksi vaahdoksi.
Sulata suklaa.
Kaada sula suklaa kerman joukkoon voimakkaasti vatkaten.
Lisää sokeri ja maitorahka. Sekoita.
Sulata liivatteet kuumaan vesitilkkaan.
Ja lisää sekoittaen täytteeseen.
Kaada mousse vuokaan.
Laita liivatteet likoamaan.
Kiehauta punaherukat ja sokeri.
Panele siivilän läpi ja anna jäähtyä.
Sulata liivatteet vielä lämpimän marjasoseen joukkoon.
Vaahdota kerma.
Sekoita rahka ja marjasose kermavaahtoon.
Kaada täyte vuokaan valkosuklaamoussen päälle.
Halutessasi voit marmoroida kerrokset vetämällä veitsellä uurteita kerroksiin.
(Itse en saanut tätä onnistumaan haluamallani tavalla.)
Anna hyytyä kylmässä vähintään 5 tuntia.
Koristele ennen tarjoilua punaherukkatertulla/tertuilla.
Itse pursotin päälle myös sulatettua valkosuklaata syheröksi, kun kelmu oli tarttunut jääkaapissa kakun pintaan jättäen ikävät jäljet.
Kommentit