Maanantaina tein jäljelle jääneistä pitaleipätäytteistä kastiketta. Näin saatiin nekin käytetyksi, kun leivät oli jo syöty. Tästä kastikkeesta tuli tosi maukasta. Lihaa vaikutti alkuun olevan melko vähän, mutta yllättävän lihaisa kastikkeesta kuitenkin tuli. Ja oliiveja oli melko runsaasti, kun purkit ja liemet oli jo hävitetty niin piti kaikki laitaa.

416745.jpg

Oliivi-jauhelihakastike lampaasta

100 g lampaan jauhelihaa paistettuna (ja maustettuna)
100 g oliiveja (meillä oli sekä mustia että vihreitä)
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
2-4 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
chilijauhetta
meiramia

Kaada tomaattimurska kattilaan ja kuumenna.
Lisää paistettu jauheliha, valkosipulinkynnet, mausteet, oliivit ja tuorejuusto.
Kuumenna sekoittaen kunnes juusto on sulanut kastikkeen joukkoon.