Ja puolitoistavuotiaalta sujui salaatinlehtien repiminen loistavasti :)
Pyöryköiden teosta ei tullut kuvaa otettua, mutta tältä näytti lopputulos...
Vasemmalla esikoisen tekemät Mummin lihapullat, ja oikealla kuopuksen kalkkunapyörykät. Lisäksi oli äidin tekemää juures muusia. Ja tietenkin poikien valmistamaa salaattia :)
(hieman sovellettu ohje)
400 g naudan paistijauhelihaa
1 prk kevyt kermaviiliä
1 pss sipulikeittoaineksia
½ dl korppujauhoja (laitettiin couscousia)
n. 1 rkl jauhelihamaustetta
(korvattiin mustapippurilla, paprikajauheella, oreganolla ja valkosipulijauheella)
Sekoita kermaviili ja sipulikeittoaines.
Lisää couscous ja mausteet.
Anna turvota hetken aikaa.
Sekoita joukkoon jauheliha, kunnes saat aikaan tasaisen massan.
Anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia tai enemmän.
Pyörittele lihapulliksi.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kalkkunapyörykät
250 g kalkkunan paistijauhelihaa
½ dl vettä
1 rkl perunajauhoa
n. 1 rkl tomaattisosetta
suolaa, pippuria, oreganoa, valkosipulijauhetta
Sekoita vesi, perunajauho ja mausteet.
Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi.
Anna levätä jääkaapissa.
Pyörittele pulliksi.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Juuresmuusi
(maidoton)
n. 400 g perunoita
1 iso porkkana
1 palsternakka
1 iso sipuli
2 dl kauramaitoa
maidotonta margariinia
suolaa
persiljaa
Kuori ja paloittele juurekset ja sipuli.
Keitä pehmeiksi.
Kaada keitinliemi pois.
Muussaa juureksia hieman ja soseuta sen jälkeen esim. sähkövatkaimella.
Lisää margariini ja mausteet, voit käyttää tuoretta tai kuivattua persiljaa.
Lisää lämmitetty kauramaito ja sekoita tasaiseksi.
Kommentit