Ja tässä teille vielä kiitokseksi Toscakakkua. Ohje on peräisin Seitsemän sortin leivonnaiset kirjasta.
Toscakakku
Pohja:
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ dl juoksevaa margariinia
(mulla ei ollut kaapissa niin laitoin 150 g sulatettua margariinia)
½ dl maitoa
Kuorrutus:
100g margariinia
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
1½ dl mantelilastuja
Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm).
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon jauhot ja leivinjauhe sekä rasva ja neste.
Sekoita tasaiseksi ja levitä vuokaan.
Paista 175 asteessa alatasolla 20-25 minuuttia.
Valmista tällä välin kuorrutus.
Pane kaikki aineet kattilaan.
Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos on paksuhkoa.
Ota kakku uunista ja levitä seos päälle.
Nosta kakku uunin keskelle ja jatka paistamista ainakin 15 minuuttia tai kunnes kuorrute n saanut kauniin värin.
Kommentit