Anjan Pakkopullassa oli herkullinen possupadan-ohje. Ja pitihän sitä kokeilla heti tilaisuuden tullen. Pienia muutoksia tein, jotta pystyimme koko perhe syömään samaa ruokaa. Oikein hyvää tuli! Kiitokset vain Anjalle ihanasta ohjeesta =)

603097.jpg

Aprikoosi-possupata

n. 1200 g  possun ulkofilettä

juoksevaa Sunnuntaita paistamiseen

2-3 tl  suolaa

ripaus mustapippuria

1 pkt  pekonia

3  sipulia

2  laakerinlehteä

2  pikku tölkkiä tomaattipyrettä

1  kasvisliemikuutio

6 dl  vettä

2½ dl  kaurakermaa

1 pss  kuivattuja aprikooseja (n. 200 g)

Kuori ja hienonna sipuli.
Saksi pekoni pieneksi.
Leikkaa liha kuutioiksi.
Ruskista pekonia pannulla.
Lisää sipulit ja atka vielä ruskistamista.
Kaada uunipataan odottamaan.
Ruskista lihapaloja pienissä erissä ja siirrä pataan.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna vielä pannulla vesi, liemikuutio ja tomaattipyre.
Lisää kaurakerma ja kaada pataan.
Lisää loput ainekset pataan ja sekoita hieman.
Laita pata 175 asteiseen uuniin vähintään puoleksi toistatunniksi.