Aprikoosi-possupata
n. 1200 g possun ulkofilettä
juoksevaa Sunnuntaita paistamiseen
2-3 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 pkt pekonia
3 sipulia
2 laakerinlehteä
2 pikku tölkkiä tomaattipyrettä
1 kasvisliemikuutio
6 dl vettä
2½ dl kaurakermaa
Kuori ja hienonna sipuli.
Saksi pekoni pieneksi.
Leikkaa liha kuutioiksi.
Ruskista pekonia pannulla.
Lisää sipulit ja atka vielä ruskistamista.
Kaada uunipataan odottamaan.
Ruskista lihapaloja pienissä erissä ja siirrä pataan.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna vielä pannulla vesi, liemikuutio ja tomaattipyre.
Lisää kaurakerma ja kaada pataan.
Lisää loput ainekset pataan ja sekoita hieman.
Laita pata 175 asteiseen uuniin vähintään puoleksi toistatunniksi.
Kommentit