Kesällä on tullut tehtyä tosi vähän ruokaa kotona. Ja reissattukin ollaan ihan riittävästi =) Ajatukset on askarrelleet myös paljon muutaman viikon kuluttua alkavissa töissä. Paljon on näin aloittavana perhepäivähoitajana ollut selviteltävää ja suunniteltavaa. Mutta eiköhän nyt aleta pikkuhiljaa olemaan valmiit vastaanottamaan tulevat hoitolapset kuun vaihteessa.

Alla olevaa Koskenlaskija-broileripataa tein joitakin päiviä sitten, ja se oli oikein maukasta, vaikka kuvassa näyttääkin hieman epämääräiseltä ;)

817332.jpg

Koskenlaskija-broileripata

400 g broilerin fileesuikaleita
½-1 pkt Koskenlaskija-juustoa maun mukaan
1 sipuli
1 punainen paprika
1 pieni purkki täytettyjä vihreitä oliiveja
1 prk herkkusieniä
(meillä oli viipaleina, mutta kokonaisetkin sopisi hyvin)
3 dl risottoriisiä
6 dl vettä
öljyä
suolaa
mustapippuria

Paista broilerin fileesuikaleet pannulla ja laita ne hetkeksi sivuun odottamaan.
Kuori ja hienonna sipuli.
Kuullota sipulia suuressa kattilassa tai kasarissa.
Lisää riisi ja kuullota vielä hetken aikaa.
Lisää vettä vähitellen ja sekoita seosta välillä.
Lisää broilerin suikaleet ja jätä pata kannen alle kiehumaan hiljalleen.
Leikkaa paprika isoiksi paloiksi.
Lisää paprikat pataan.
Valuta oliivit ja herkkusienet.
Kuutioi Koskenlaskija-juusto.
Kun vesi on imeytynyt riiseihin, lisää loput aineet.
Ja sekoittele kunnes juusto on sulanut tasaisesti padan joukkoon.
Mausta ja tarjoile raikkaan salaatin ja tuoreen leivän kera.