Eilenen meni hyvin merellisissä merkeissä ruoan suhteen. Paistetun tonnikalan lisäksi teimme vielä illemmalla katkarapupizzan. Laitoin pizzaan ensimmäistä kertaa Valion Kippari-juustoa, kun sitä sattui kaapissa olemaan, ja yllätyin kuinka hyvin se pizzaan sopi.

214085.jpg

Juusto-katkarapupizza

Pohja:
½ pkt hiivaa
2½ dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 5-6 dl vehnäjauhoja

Täytteet:
tomaattipyrettä
ketsuppia
pizzamaustetta
valkosipulirouhetta/-jauhetta
katkarapuja
Kippari-juusto siivuja
Aura-juustoa
ananaspaloja
oliiveja
Emmental-raastetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola ja reilu puolet jauhoista.
Alusta taikinaan öljy sekä loput jauhot vähän kerrassaan, kunnes taikina ei enää tartu käsiin, mutta on edelleen pehmeää ja kimmoisaa.
Sekoita keskenään tomaattipyre, ketsuppi ja mausteet.
Raasta Emmental-juusto, sulata katkaravut ja valuta ananaspalat sekä oliivit.
Kauli taikinasta uunipellin kokoinen pohja leivinpaperille.
Levitä pohjalle tomaattisose sekä noin kaksi kolmannesta juustoraasteesta.
Levitä pohjalle Kipparisiivuja ja ripottele päälle murustettua Aura-juustoa.
Levitä katkaravut, ananaspalat ja oliivit pizzalle.
Ripottele päälle loput juustoraasteesta.
Paista kuumassa, 275 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto saanut hieman väriä.