Tässä nyt tämä ennen tuota altistus hässäkkää lupaamani Moussaka. Imetysaikaan, kun myös naudanliha oli kiellettyjen listalla, meillä opeteltiin syömään ja käyttämään lammasta. Lähinnä jauhelihana, johon tykästyimmekin sitten kovasti. Niinpä tämäkin ruoka tehtiin lampaan jauhelihasta niin kuin alunperin on kuulunutkin.

234010.jpg

Moussaka

n. 450 g lampaanjauhelihaa
n. 400 g munakoisoa
400-500 g perunoita
1-2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
1 rkl tomaattipyrettä
ripaus valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
½ tl rosmariinia
½ tl timjamia
ripaus meiramia
1-2 tl suolaa

2 dl lihalientä

2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
ripaus suolaa

Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi munakoiso.
Ruskista jauhelihaa öljyssä. Lisää sipulisilppu ja munakoisokuutiot.
Pyöräytä muutaman kerran ja lisää mausteet.
Hauduta noin 15 minuuttia kannen alla.
Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi.
Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita ja jauhelihaseosta.
Kypsennä moussakaa 225 asteessa ensin reilu puoli tuntia välillä lihaliemellä valellen.
Valmista sillä välin juustokastike.
Lisää kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja kiehauta sekoittaen.
Kaada kastike moussakan päälle ja jatka paistamista vielä puolisen tuntia.
Tarjoa raikkaan salaatin ja oliivien kanssa.