Tämä ohje on peräisin kirjasta Parasta kotiruokaa ja makuja maailmalta. Ihastuin ohjeeseen heti sen löydettyäni, mutta sitten se vain odotti ja odotti kokeilemistaan. Viimein sain sen tehtyä. Ja hyväähän tämä sitten olikin!

370166.jpg

Kullankeltainen uunikala

400-500 g pakasteseitä fileenä
½ tlk säilykemangoa
½ sitruunan mehu
1 tl suolaa
1 pieni sipuli

Kastike:
2 dl kevyttä ruokakermaa
2 dl rasvatonta maitoa
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl kurkumaa
pari ripausta chilijauhetta

vuokaan öljyä tai margariinia

Ota kala sulamaan noin puoleksi tunniksi.
Paloittele kohmeinen kala.
Lado kalapalat voideltuun uunivuokaan.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi mangot. Levitä vuokaan kalojen päälle.
Valele kalapalat sitruunamehulla, ja ripottele suolaa pinnalle.
Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja kaada vuokaan.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.