Meillä vietettiin tuossa huhtikuun lopulla sekä äidin että esikoisen nimppareita peräkkäisinä päivinä. Kahville tulleille vieraille tein tällaisen kääretortun.

575875.jpg

Rahkakääretorttu

Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 pss Blåbandin mango-passionmousse aineksia
1½ dl maitoa
1 prk maitorahkaa
sokeria maun mukaan

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Siivilöi jauhoseos varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon.
Levitä taikina leivinpaperille uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia.
Kumoa torttu sokeroidulle leivinpaperille ja irrota toinen leivinpaperi.
Anna tortun jäähtyä.
Valmista mousse paketin ohjeen mukaan vatkaamalla jauhe maidon kanssa.
Vatkaa vielä rahka moussen joukkoon.
Mausta sokerilla.
Levitä täyte tortulle ja kääri tiiviisti rullalle.
Anna tortun vetäytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Koristeluun käytin Kaurislapsen blogista napattua ideaa autokarkkiruusuista.

Rahkamoussen lisäksi tortun väliin voisi halutessaan lisätä jotakin hedelmämarmeladia.