Kaapissa oli broilerin rintaleikkeitä, joista oli tarkoitus tehdä ruokaa. En vain millään tahtonut keksiä mitä. Selailin sitten keittokirjojani etsien jotakin ideaa. Lopulta silmiini osui broilericurryn ohje, johon löytyisi kaikki aineksetkin. Päätin kokeilla sitä, vaikka alkuperäisessä ohjeessa olikin käytetty koipi-reisiä. Curry oli oikein hyvää ja maistui miehellekin, joka ei kovin innostunut ole itämaisista ruoista. Ohje on peräisin kirjasta Parasta kotiruokaa ja makuja maailmalta.

272828.jpg

Broilericurry

3 broilerin rintaleikettä
2 sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
½ tl kurkumaa
½ tl garam masalaa
1 tl inkivääriä
2 tl paprikajauhetta
½ tl chilipippuria
2 dl vettä
1 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl sitruunamehua

hienonnettua persiljaa

Poista rintaleikkeistä luut ja nahka.
Leikkaa leikkeet kolmeen-neljään palaan.
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy suuressa pannussa ja kuullota siinä sipuli.
Lisää valkosipuli ja mausteet ja sekoita hyvin.
Lisää broilerinpalat ja kääntele niitä kunnes ne saavat väriä.
Lisää vesi ja kiehauta.
Tyhjennä pannu suureen kattilaan. Ja hauduta ruokaa reilu puoli tuntia, jolloin neste vähenee.
Lisää jogurtti ja kiehauta koko ajan sekoittaen.
Mausta sitruunamehulla ja ripottele persiljasilppu pinnalle.
Tarjoa keitetyn riisin kanssa.