Tässä jälleen yksi lempiruoistani, jonka kehittelin nuorimmaisen imetysaikana. Lasagne on aina ollut suurta herkkuani, mutta koska vauvan allergioiden takia en voinut perinteistä lasagnea syödä, piti kehitellä jotain tilalle. Imetysaikana tein tätä täysin vegaanisena versiona kaurakermasta ilman juustoa. Mutta nyt eilen tein ensimmäistä kertaa maidollisen version. Ja vaikka ruoka oli jo ennestään hyvää, niin kyllä se juustokuorrute kruunasi kaiken :)

226034.jpg

Kasviscannelonit

laakea uunivuoka
sen verran cannelonirullia kuin vuokaan mahtuu yhteen kerrokseen
(omaani menee 12 kpl)
margariinia tai öljyä vuoan voiteluun

Täyte:
1 sipuli (tai 10 cm pätkä purjoa)
1 porkkana
pätkä kesäkurpitsaa
1 paprika (laitan usein kahta eriväristä, puolet kumpaakin)
n. 3 dl vettä
n. 2 rkl tomaattisosetta
2 tl maizenaa
suolaa
ripaus cayannepippuria sekä paprikajauhetta
reilusti valkosipulia sekä tuoreita yrttejä silputtuna
(kuivatutkin käy, mutta tuoreista tulee parempaa)

1 prk tomaattimurskaa
2 dl kevyttä ruokakermaa
n. 100 g juustoraastetta

Kuori ja hienonna sipuli.
Kuori ja raasta porkkana ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
Kuutioi paprika pieneksi.
Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja kuullota siinä ensin sipulia sekä porkkanaa hetken.
Lisää sitten loputkin kasvikset, ja jatka kuullottamista vielä vähän aikaa.
Lisää mausteet, vesi ja tomaattisose.
Kuumenna kiehuvaksi ja suurusta veteen sekoitetulla maizenalla.
Lisää yrtit ja puristetut valkosipulinkynnet.

Täytä cannelonit kastikkeella ja asettele ne voidellun vuoan pohjalle.
Kaada päälle tomaattimurska sekä ruokakerma.
Ja ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.