Ruoanlaittoni perusteet
toisin sanoen tähän pyritään ;)

Tässä nyt on kirjattuna sellaisia juttuja, joita olen kehittänyt ja ottanut käyttööni helpottamaan arkeamme ja erityisesti ruoanlaittoa. Ne ovat muotuotuneet osittain pakon edessä ruoka-allergioista johtuen, osittain taloudellisista syistä ja osittain toiveesta pysyä suurinpiirtein nykyisissä mitoissa (tämä naisten ikuinen murheen aihe :))

Kohta 1: Ruoka tehdään hyvin pitkälti itse alusta alkaen puhtaista raaka-aineista.
Tästä tosin ollaan valmiita joustamaan yhteisen hyvän nimissä. Eineksetkään eivät ole mikään punainen vaate, vaan niihin turvaudutaan hyvällä omalla tunnolla tilanteen niin vaatiessa. Onneksi pikku allergikollemmekin löytyy sopivia nakkeja ja ranskalaisia ;)

Kohta 2: Ruoanlaitossa käytetään paljon kasviksia. Ruoat tehdään rasvattomista tai vähärasvaisista maitotuotteista tai täysin maidottomina.
Tämän kanssa olen melko ehdoton. Toki toisinaan herkutellaankin, ja silloin käytetään myös rasvaisempiakin tuotteita.

Kohta 3: Teen vähintään viikon ruokalistan kerralla valmiiksi.
Tämä helpottaa huomattavasti kaupassa käyntiä ja säästää rahaa, kun kaupassa käydään vain kerran pari viikossa. Kaikki listat tämän vuoden alusta alkaen löytyvät samasta vihkosta, josta onkin helppo selailla hyviä ja onnistuneita juttuja uudelleen tehtäväksi.

Kohta 4: Pyrin tekemään viikottain vaihtelevaa ruokaa.
Tavoittena on:
  • Vähintään kerran viikossa kasvisruokapäivä
  • Suositusten mukaisesti kaksi kalaruokapäivää
  • Sekä vaihdellen punaista ja vaaleaa lihaa
Kohta 5: Teen ruokaa yleensä kerran päivässä.
Ja seuraavana päivänä syömme lounaaksi edellisen illan tähteitä. Poikkeuksen tähän tekee viikonloput, jolloin ateriarytmi muutenkin poikkeaa hieman arkipäivistä.