Perjantaina oli niin kurja keli, ettei viitsitty poikien kanssa ulos lähteä, vaikka olivatkin jo viimein kunnossa. Niinpä meillä sitten leivottiin pullaa. Ensin pikkumiehen kanssa omiaan, ja sitten isomman kanssa tavallisia. Tarkoitus oli, että pikkumies olisi tässä jo nukkunut päiväuniaan, mutta vielä mitä.... Poika vaan kukkui ja kukkui. Ja ihokin oli sitten sen näköinen, että vehnäjauhot vähän pölisivät. Aiemmin ei ole reagoinut noin ärhäkästi. Mutta nyt oli eka kerta, kun leivottiin altistuksen jälkeen, enkä keksi mitään muuta syytä allergiseenkohtaukseen kuin tuon vehnäpölyn. Ilmeisesti on herkistynyt altistuksen myötä vain enemmän.

365675.jpg
Tässä kolmevuotiaan rusinapullat.

365672.jpg
Ja tässä äidin kookostäytteiset sisaruspullat. Ohje on Kaarina Roinisen kirjasta Kaarinan parhaat leivonnaiset.

Teen pullataikinan aina veteen Kaarinan Roinisen Kevyempi pullataikina-ohjeella, löytyy tuosta samaisesta kirjasta.

Kevyempi pullataikina

3 dl vettä
15 g hiivaa
½ tl suolaa
½ dl sokeria
2 tl kardemummaa
7-8 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia

Liuota hiiva kädenlämpöisen veteen.
Lisää suola, sokeri ja kardemumma.
Sekoita reilu puolet jauhoista joukkoon. Ja vatkaa hetken aikaa.
Lisää jauhoja, mutta jätä n. 1 dl ja lisää se vasta rasvan jälkeen.
Lisää huoneen lämpöinen margariini, ja alusta taikinaa kunnes se on kokonaan sekoittunut joukkoon.
Lisää loput jauhot vähitellen.
Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kooltaan noin kaksinkertaiseksi.
Hiero kohonneesta taikinasta jauhotetulla pöydällä ilmakuplat pois.
Leivo taikina haluamasilaisiksi pulliksi.
Paista pikkupullat 225 asteessa 10-15 minuuttia. Pitkoja 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Sisaruspullien kookostäyte
(riittää yllä olevaan taikinamäärään)

½ dl sulatettua margariinia
½ dl sokeria
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria

Leivo pullataikinasta pikkupullia.
Laita pullat vuokaan tai uunipellille niin, että väliin jää vain vähän kohoamistilaa.
Anna pullien kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
Voitele pullat ja paina peukalolla jokaisen keskelle syvennys, johon laitat teelusikallisen täytettä.
Paista pullia 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.