Tässä kolmevuotiaan rusinapullat.
Ja tässä äidin kookostäytteiset sisaruspullat. Ohje on Kaarina Roinisen kirjasta Kaarinan parhaat leivonnaiset.
3 dl vettä
15 g hiivaa
½ tl suolaa
½ dl sokeria
2 tl kardemummaa
7-8 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia
Liuota hiiva kädenlämpöisen veteen.
Lisää suola, sokeri ja kardemumma.
Sekoita reilu puolet jauhoista joukkoon. Ja vatkaa hetken aikaa.
Lisää jauhoja, mutta jätä n. 1 dl ja lisää se vasta rasvan jälkeen.
Lisää huoneen lämpöinen margariini, ja alusta taikinaa kunnes se on kokonaan sekoittunut joukkoon.
Lisää loput jauhot vähitellen.
Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kooltaan noin kaksinkertaiseksi.
Hiero kohonneesta taikinasta jauhotetulla pöydällä ilmakuplat pois.
Leivo taikina haluamasilaisiksi pulliksi.
Paista pikkupullat 225 asteessa 10-15 minuuttia. Pitkoja 200 asteessa 20-25 minuuttia.
Sisaruspullien kookostäyte
(riittää yllä olevaan taikinamäärään)
½ dl sulatettua margariinia
½ dl sokeria
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
Leivo pullataikinasta pikkupullia.
Laita pullat vuokaan tai uunipellille niin, että väliin jää vain vähän kohoamistilaa.
Anna pullien kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
Voitele pullat ja paina peukalolla jokaisen keskelle syvennys, johon laitat teelusikallisen täytettä.
Paista pullia 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.
Kommentit