289499.jpg
Pohjan ohjeen otin tähän kääretorttuun Hei me leivotaan-sivustolta. Täytteeksi laitoin ihan tavallista puolukka rahkaa. Mielestäni juuri tämä kyseinen herkku sopii erinomaisesti juhlistamaan maamme itsenäisyyspäivää.

Ruis-puolukkakääretorttu

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 1/4 dl ruisjauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Täyte:
n. ½ prk (1 1/4 dl) Flora-vispiä tai vastaavaa
1 prk (200g) maitorahkaa
n. ½ l puolukoita
1-2 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan

Koristeluun:
tomusokeria

Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sihtaa jauhot joukkoon ja sekoita varovasti.
Kaada leivinpaperin päälle uunipellille.
Ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle.
Anna jäähtyä ja poista paistopaperi.

Valmista rahka.
Vatkaa Flora-vispi vaahdoksi.
Lisää rahka sekä suurin osa puolukoista.
Sekoita tasaiseksi.

Levitä täyte tortun päälle.
 Ja kääri leivinpaperin avulla rullaksi.
Anna vetäytyä hetken aikaa vileässä.

Koristele torttu juuri ennen tarjoilua lopuilla puolukoilla sekä sihtaamalla tomusokeria tortun pintaan.