Runebergin kakku
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl piparinmuruja
1 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl manteliaromia
1½ dl maitoa
Kostutus:
1 dl vettä
1 tl manteliaromia
Pinnalle:
vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
½ rkl vettä
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen, samalla vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan.
Mausta taikina manteliaromilla.
Sekoita neste viimeisenä taikinan joukkoon.
Kaada taikina voideltuun leivitettyyn vuokaan.
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä.
Kostuta kakku ja levitä pinnalle vadelma hillo.
Anna maustua viileässä muutaman päivän.
Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna, jolla koristelet kakun.
Kommentit