Eilisen Runebergin päivän kunniaksi tein uusimmassa Yhteishyvässä olleen ohjeen mukaan Runebergin kakkua. Kakku oli muuten hyvää, mutta kosteutusta olisi saanut olla enemmän tai sitten kakku olisi pitänyt tehdä jo pari kolme päivää ennen tarjoilua. Sunnuntaina tein kakun kostumaan, mutta eilen oli vielä pohja ihan kuivaa. Tänään oli jo huomattavasti parempaa. Mutta luulen, että kaikkein parasta kakku on huomenna, kun syömme viimeiset palat.

380489.jpg

Runebergin kakku

200 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl piparinmuruja
1 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl manteliaromia
1½ dl maitoa

Kostutus:
1 dl vettä
1 tl manteliaromia

Pinnalle:
vadelmahilloa

1 dl tomusokeria
½ rkl vettä

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen, samalla vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan.
Mausta taikina manteliaromilla.
Sekoita neste viimeisenä taikinan joukkoon.
Kaada taikina voideltuun leivitettyyn vuokaan.
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä.
Kostuta kakku ja levitä pinnalle vadelma hillo.
Anna maustua viileässä muutaman päivän.
Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna, jolla koristelet kakun.