Mulla meni tänään ruuanlaitto suunnitelmat kokonaan uusiksi, kun serkkutyttö tuli huomista varten lapsenlikaksi. En yhtään ajatellut, että ruoan on oltava laktoositonta, kun tähän saakka on itselle tarvinnut olla maidotonta niin ei ole tarvinnut noteerata koko asiaa. Olin suunnitellut tekeväni moussakaa, mutta juustokastikkeen takia jouduin sen hylkäämään. Sitä on luvassa myöhemmin tällä viikolla. Pitkään mietin mitä ihmettä sitten tekisin. Vasta kaupassa nähdessäni valkosipulimarinoidut broilerinsuikaleet muistin, että vähän aikaa sitten miehen kanssa mietittiin, ettei ole niistä pitkään aikaan tullut kastiketta tehtyä, vaikka se on tosi hyvää. Kaapista löytyi poikaa varten ostettua kaurakermaa niin käytin sitten sitä. Tuli sitten tehtyä ihan alkuperäisen reseptini mukaan, kun esikoisen imetysaikaan tämän kehittelin, silloinkin olin maidottomalla.

231784.jpg

Valkosipulinen broileri-pekonikastike

450 g valkosipulimarinoituja broilerinsuikaleita
125 g pekonia kuutioituna
1 sipuli
2 dl ruokakermaa (tai kaurakermaa)
(suolaa)
mustapippuria myllystä
2-4 valkosipulinkynttä
1 tl maizenaa

Kuori ja hienonna sipuli.
Laita kuumalle pannulle pekonikuutiot ja sipulisilppu. Kuullota hetken aikaa.
Lisää broilerinsuikaleet ja ruskista ne.
Kaada päälle ruokakerma ja anna kastikkeen hautua hetki.
Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja rouhi muutama kierros mustapippuria myllystä päälle.
Tarkista maku, ruoka ei välttämättä kaipaa lisää suolaa.
Kuumenna kastike kiehuvaksi ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maizenalla.
Tarjoa pastan ja raikkaan salaatin kera.