Keiton ohje on melkein suoraan uudesta Kotilieden suuresta keittokirjasta. Jo pitkään oli ollut tarkoitus tehdä kasvissosekeittoa, niin sitten päätin kokeilla tämän ohjeen. Keitto oli ihan hyvää, mutta olisin kaivannut vielä jotakin lisää pehmentämään parsakaalin makua. Ruokakermaa voisi laittaa koko purkillisen ja kanaliemen määrää vastaavasti vähentää ainakin sen 2 dl. Keitto oli melko löysää, yleensä teen sosekeitoista aika paksuja, joten enemmänkin voisi tuota kanalientä jättää pois.

242558.jpg

Vihreä sosekeitto

1 purjo
nokare margariinia
1 l kanalientä
n. 400 g parsakaalia
n. 400 g kesäkurpitsaa
tuoretta persiljaa sekä basilikaa
loraus ruokakermaa
suolaa ja pippuria

Huuhdo ja silppua purjo. Ja kuullota sitä kattilassa margariinissa.
Lisää kanaliemi.
Pilko muut kasvikset ja lisää kattilaan.
Keitä noin 20 minuuttia.
Lisää hienonnetut yrtit. Ja soseuta.
Lisää ruokakerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna.

Lämpimät pesto-mozzarellapatongit

1 patonki
punaista pestoa
1 mozzarellajuusto
tuoreita basilikanlehtiä

Leikkaa patongista ohkaisia viipaleita. Levitä viipaleet pellille leivinpaperinpäälle.
Voitele patonkipalat pestolla. Ja laita päälle siivu mozzarellaa.
Lämmitä 200 asteisessa uunissa kunnes juusto vähän sulaa.
Asettele jokaisen leivän päälle yksi basilikanlehti.